vrijdag 22 mei 2009

Jesus Christ for Barack Obama: Religion and Politics

In dit filmpje heeft Barack Obama het over het geloof in Amerika. Om te beginnen is het fout om het belang van het geloof in de Amerikaanse mensen hun leven te onderschatten.
We leven tegenwoordig in een moderne pluralistische gemeenschap, dit wil zeggen dat er veel verschillende geloven samenleven. Amerikanen zijn over het algemeen heel gelovige mensen:
- 90 % van hen gelooft in God
- 70% gelooft in een bepaalde religie
- 38% noemt zichzelf een échte Christen
Amerika bestaat niet langer uit alleen Christenen, maar ook joden, moslims, boeddhisten, niet gelovigen, ...
Als we ervoor zouden willen gaan, om alle niet-Christenen uit Amerika weg te halen, wie zijn geloof zouden we dan moeten leren aan de kinderen in de scholen? In het Christendom alleen al zijn zoveel verschillende opvattingen, dit zou dus nog steeds voor onenigheid zorgen.

Uit deze film heb ik eigenlijk veel geleerd, mijn onderwerp gaat hier al over racisme, en dit is nog eens een manier om duidelijk te maken dat het niet uitmaakt hoeveel verschillende godsdiensten er zouden zijn. Als het nu gaat tussen Christenen en Christenen of bijvoorbeeld Christenen en Joden of Moslims, onenigheid blijft er toch! Alleen gaan de Christenen nu meer steun zoeken bij elkaar, wanneer er alleen nog maar Christenen zouden overblijven, zouden hier ook problemen van komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten